| BURSAR OFFICE

Projek ADVANSE (Advancing University Financial Management Practices in Southeast Asia)

Program perkongsian ilmu ini diadakan bertujuan sebagai satu platform bagi Pejabat Bursar UA-UA untuk   berkongsi ilmu serta mewujudkan kesedaran tentang teknologi terkini yang digunakan dalam pengurusan kewangan di UA-UA.

Program yang disertai oleh wakil dari Pejabat Bursar semua UA telah dihadiri oleh 60 orang peserta.

Antara topik yang telah dibentangkan di dalam program ini adalah Sistem ePerolehan dari UITM, Executive Financial Information System oleh UPNM, Pelan Pemulihan Bencana (DRC) oleh IDEC UPM.

Disamping itu hasil kajian melalui Projek ADVANSE iaitu Comparative & Trend Analysis (study in SEA & EU) juga telah dibentangkan.

CIMB dan CENSOF Sdn Bhd, vendor bagi Sistem Perakaunan dan Kewangan UPM (Sistem SAGA) juga menyertai program ini melalui perkongsian tentang  topik Payment Getaway, Public Sector Cloud Computing dan Big Data.

ADVANSE Project Training And Meeting- Module 1

ADVANSE Project Training And Meeting- Module 2