HOME | BURSAR OFFICE
article
ADVANSE Project (Advancing University Financial Management Practices in Southeast Asia)
Knowledge Sharing Program - Technology Update . 15 December 2016 Mini Auditorium 1,Deputy Vice Chancellor Office Building (Research and Innovation)
Bursar Office Sport and Welfare Club Exco Session 2017 2019
Seven Steps To A Greater Financial Freedom
More Articles...
news
Your Donation Deserved A tax Deduction. Lets Donate Your Cash Here!
Cash Donation Deserved A Tax Deduction
announcement

Semua Ketua PTJ
Universiti Putra Malaysia 

YBhg. Datuk/Dato'/Datin Paduka/Datin/Prof./Prof. Madya/Dr./Tuan/Puan,

 

Dengan segala hormatnya perkara di atas dirujuk.

 

  1. Pekeliling ini bertujuan untuk memberi penjelasan dan menyelaraskan aktiviti serta proses kewangan utama yang perlu dipatuhi oleh semua Pusat Tanggungjawab (PTJ) bagi memastikan laporan kewangan dan akaun tahun 2018 dapat dilaksanakan dengan teratur dalam tempoh masa yang ditetapkan.

 

  1. Sehubungan itu, semua Ketua PTJ adalah diminta untuk memanjangkan pekeliling ini kepada semua warga PTJ di bawah pentadbiran masing - masing dan mematuhi tarikh yang telah ditetapkan. 

 

  1. Bersama -sama ini disertakan Pekeliling Bursar Bil. 3 Tahun 2018 - Peraturan Perakaunan Pada Akhir Tahun Kewangan 2018 untuk rujukan dan tindakan pihak YBhg. Datuk/Dato'/Datin Paduka/Datin/Prof./Prof. Madya/Dr./Tuan/Puan.

 

  1. Sebarang pertanyaan atau penjelasan lanjut berkenaan pekeliling ini, sila hubungi Bahagian Kewangan / Seksyen Kewangan Pejabat Bursar yang berkaitan atau Bahagian Kewangan Perakaunan di talian 03 - 8946 6227/6228/8006.

 

Kerjasama pihak YBhg. Datuk/Dato'/Datin Paduka/Datin/Prof./Prof. Madya/Dr./Tuan/Puan amatlah dihargai dan diucapkan terima kasih

Do you know? Through government news no 7613 dated 03 December 1981, donation/CASH donated by companies / individuals to UPM for charitable / educational / service / benefit that benefits to Malaysians can be tax deductible for the year of assessment under subsection 44 (6) Income Tax Act 1967 (ITA 1967). 

The donor / representative should only inform the officer at the Customer Service Counter, Treasurer 3, Bursar Office about the need for tax deduction receipt  by attaching an INCOME TAX EXEMPTION FORM UNDER SUBSECTION 44 (6) INCOME TAX ACT 1967

Memaklumkan berkenaan pengeluaran pendidikan kwsp secara atas talian kepada pelajar asasi, prasiswazah dan siswazah.
Pelajar/parents yang layak membuat pengeluaran adalah bagi program yang dilaksanakan secara sepenuh masa dan eksekutif di kampus serdang sahaja.
 
Utk makluman semua, pelajar berikut tidak termasuk dalam senarai di bawah :
  1. Pelajar PJJ (UPMET)
  2. Pelajar UPMKB
  3. Pelajar PBS
 
Bagi pelajar PJJ dan pelajar di UPMKB, kemudahan ini akan dpt digunakan setelah proses pendaftaran dgn pihak kwsp berjaya dilaksanakan oleh pihak UPMET dan UPMKB.
 

MAKLUMAN KEPADA PEMBEKAL

 PENGHANTARAN DOKUMEN BAGI TUJUAN PEMBAYARAN SECARA TERUS OLEH PEMBEKAL KE PEJABAT BURSAR TELAH DILAKSANAKAN MULAI 02 APRIL 2018 SECARA BERPERINGKAT.

 DOKUMEN PEMBAYARAN BOLEH DIHANTAR TERUS KE BAHAGIAN KEWANGAN OPERASI BERPUSAT/ SEKSYEN KEWANGAN BAGI PTJ YANG BERKAITAN

 CARTA ALIR TUNTUTAN BAYARAN PEMBEKAL DAN SENARAI BAHAGIAN KEWANGAN/SEKSYEN KEWANGAN PEJABAT BURSAR MENGIKUT PTJ BOLEH DI DAPATI MELALUI LAMAN WEB BURSAR http://www.bursar.upm.edu.my/

No quotation.


FURTHER INFORMATION: http://etender.upm.edu.my

No job vacancy.


FURTHER INFORMATION: http://spj.upm.edu.my

activities
;
We Love UPM
;
Persembahan Dikir Barat Dari Pejabat Bursar UPM
;
Program Kayuhan Basikal Pejabat Bursar bersama Pelajar Rakan Bakti Putra
;
Persembahan Pejabat Bursar UPM sempena Bulan Kesejahteraan Diri : kempen perangi dadah habis-habisan
follow us